Siirry uusimpaan kommenttiin

Makeisten ja kinuskin keittolämpötilat

Mitkä ovat tarkat lämpötilat kinuskin ja karkkien keitossa? Aika ei ole sokerien keitossa hyvä mittari sillä ilmankosteus, käytettävien aineiden vesipitoisuus ja kiehumisen nopeus vaikuttavat lämpötilaan.
Tiia Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

  • Hei ja kiitos yhteydenotosta. Makeisten keitossa lämpömittarin käyttö on välttämätöntä, sillä oikea keittolämpötila on rakenteen kannalta kaiken a ja o.

    Makeisten keittolämpötiloja:
    120–125 °C toffee, fudge
    140–145 °C kova nekku
    150–160 °C kova karamelli

    Kinuskin lämpötila on 110–116 °C. Ilman lämpömittaria voi testata, onko keitos valmis, pudottamalla kinuskipisaran kylmään veteen ja muotoilemalla siitä pallon.

    Terveisin
    Kuluttajapalvelu

    Makeisohjeita
    Makeisten keitto-ohjeita
    Kinuskiohjeita
    Dansukker Kuluttajapalvelu

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.