Ruokosokeri vai sakkaroosi?

Tarkoitetaanko ruokosokerilla aina vain sokeriruosta valmistettua sokeria vai voidaanko myös sokerijuurikkaasta valmistettua sokeria kutsua ruokosokeriksi, kuten wikipediassa väitetään?
Voidaanko sokerijuurikkaasta valmistaa tummaa sokeria?

Sarita Ventelä Ilmoita asiaton sisältö

Kommentit

  • Hei!

    Sokeriruo’osta erotettu sokeri on ruokosokeria ja sokerijuurikkaasta erotettu sokeri juurikassokeria. Molemmat ovat sokeria eli kemialliselta nimeltään sakkaroosia. Ruokosokeri voidaan puhdistettaessa jättää tummemmaksi, jolloin siihen jää sokeriruo’on luonnollisia aromiaineita ja melassia antamaan miellyttävää aromia, makua ja väriä sokerille. Sen sijaan juurikassokeri puhdistetaan aina kokonaan, sillä sokerijuurikkaan melassissa on voimakas „maan maku“, mitä ei koeta miellyttävänä. Juurikasmelassi ei kuitenkaan joudu hukkaan juurikassokerin puhdistuksessa, vaan se otetaan talteen ja käytetään eläinrehun raaka-aineena.

    Terveisin
    Tiina / Kuluttajapalvelu
    Suomen Sokeri Oy
    Tiina

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.