Mitä Glukoosisiirappi on?

Glukoosisiirappi on vehnätärkkelyksestä valmistettu erikoissiirappi. Se eroaa sokerisiirapeista paitsi valmistusaineensa ja makeutensa, myös sokerikoostumuksensa suhteen: glukoosisiirappi sisältää glukoosin lisäksi maltoosia sekä pitkäketjuisia sokereita. Se ei sisällä fruktoosia, joten sitä ei pidä sekoittaa HFCS-maissisiirappiin. Glukoosisiirappi estää tavallisen sokerin kiteytymistä, jolloin esim. fudge-tyyppisiin makeisiin saadaan helposti leikattava lyhyt rakenne. Jäätelössä ja sorbetissa Glukoosisiirappi estää jääkiteiden kasvua, jolloin rakenteesta tulee samettisen pehmeä.
Dansukker Kuluttajapalvelu

Kommentoi tai kirjoita uusi viesti

Nimesi ja viestisi näytetään julkisesti.Sähköpostiosoitettasi ei koskaan näytetä julkisesti.